La indignant i ofensiva oferta de treball d'un bar d'Ordes en la qual busca una cambrera "maca i una mica puta" ha desfermat les ires dels usuaris de les xarxes socials. Encara que l'anunci ja ha estat retirat de la pàgina web en qüestió, molts han estat els que han compartit la imatge a Twitter amb el hashtag #machismomata, l'etiqueta que el programa de Jordi Évole va llançar a la xarxa social dels 140 caràcters aquesta setmana durant l'estrena de l'últim lliurament de 'Salvados'.

"Es necessita cambrera per a bar de poble a una hora de Santiago i a 15 minuts d'Arzúa i Ordes. Imprescindible noia treballadora responsable, maca i una mica puta, amb un tracte agradable amb els clients. Incorporació immediata i contracte fix, sou d'1.500 euros. Opció d'allotjament si ets des de lluny", resa l'anunci, publicat a la web 'Milanuncios'.

Reaccions aïrades

La publicació de l'anunci ha generat un enrenou tan considerable que la diputada socialista Carmen Gallego ha dut el text a un debat plantejat al Parlament de Galícia sobre la retallada de subvencions als mitjans que continguin anuncis de contactes i ofertes de prostitució.

Els sindicats tampoc s'han fet esperar i O.G.T. ha demanat que la Inspecció de Treball actuï davant una oferta que consideren "vexatòria i discriminatòria".

Segons la UGT, resulta obvi el caràcter il·lícit d'aquest anunci, per atemptar contra la dignitat de la persona i vulnerar els valors i drets reconeguts en la Constitució. En aquest sentit, el sindicat considera que es presenta a la candidata de manera vexatòria o discriminatòria, utilitzant particular i directament el seu cos o parts del mateix com a nero objectiu desvinculat del producte que es pretén promocionar.

El polèmic anunci ja no està disponible a la web després de la denúncia dels usuaris. Segons resa les normes de publicació, disponibles a la web, s'apunta al fet que "els anuncis han de respectar les lleis i qualsevol altre norma de l'ordenament jurídic aplicable" i puntualitzen que en la categoria d'ocupació "no està permès publicar anuncis relacionats amb el sexe, l'erotisme o el fetitxisme així com massatges, companyia o amistat en aquesta secció."