Les il·lusions òptiques no són les úniques capaces de sorprendre'ns i fer dubtar els nostres ulls quan ens enfrontem cara a cara amb elles. Algunes tècniques fotogràfiques com la perspectiva forçada o la 'reverspectiva' en art, són també capaces de fer-nos creure o veure una realitat impossible o mantenir-nos dubtant fins a mirar el quadre des de la perspectiva correcta per entendre-ho.

I no només això, gràcies als programes d'edició de fotografia i al poder de la imaginació, fotògrafs com Erik Johansson, han estat capaços de sorprendre'ns desafiant la realitat que coneixem, barrejant amb creativitat objectes reals amb escenes que només tenen lògica en la seva ment.

Recentment, una imatge una mica desconcertant ha causat expectació i ha generat curiositat a les xarxes socials russes, arribant a viralizarse en el què molts consideren l'alter ego de Facebook, VK (Vkontakte) i en nombrosos fòrums. La imatge és aquesta:

Resposta

Sense més explicacions: el cel parcialment estrellat o la muntanya de neu que apareix travessant la imatge ens donen pistes, mentre que el cotxe i els edificis semblen indicar que en algun lloc hi ha aigua que els reflecteixi d'aquesta manera. Què deu ser?

Com comentàvem al començament de l'article, en algunes ocasions tot depèn del punt de vista des d'on es miri i en altres el joc de perspectiva que els artistes li donin a la imatge en el moment de fer la fotografia.

En aquest cas, totes dues coses succeeixen doncs és donant-li la volta 180º a la imatge quan ens adonem que el "cel estrellat" no és més que asfalt mullat i que tot es tracta del reflex del toll d'aigua. T'ho esperaves?