Un home de nacionalitat boliviana va aconseguir saltar a la pista de la Terminal 1 de l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas per pujar a l'avió que es dirigia a Gran Canària, on volia volar. El passatger va aconseguir pujar a l'aeronau de la companyia Ryanair i viatjar fins a l'illa, on els agents de la Guàrdia Civil el van identificar després de rebre la seva descripció.

Els fets van passar divendres passat, segons va informar ahir El Mundo en la seva edició digital. El viatger, que havia accedit a la terminal amb el seu bitllet, veia com l'embarcament del mateix havia finalitzat. No obstant això, aquest va decidir saltar-se les mesures de seguretat per introduir-se al túnel d'accés al Boeing 737-800 que cobreix la línia per intentar agafar l'avió. Amb dues maletes a les mans, va saltar des de la passarel·la a la pista des d'una altura d'uns tres metres i es va dirigir a l'avió.

Els empleats de l'esmentat aeroport internacional van gravar el que ha passat amb els seus telèfons mòbils. En les imatges, que van ser pujades al compte de Facebook Seguretat Aeroportuària-Madrid Barajas, s'aprecia així mateix com corre fins a un avió que es troba en moviment. Segons El País, aquesta no era la seva aeronau sinó que posteriorment es pujaria a una altra que el va portar a Gran Canària.

A Gando, els guàrdies civils el van interceptar per identificar-a requeriment dels seus companys a Madrid, segons han informat fonts de la Comandància de Las Palmas. El passatger va cometre un infracció recollida a la Llei de Seguretat Aèria, la sanció pot variar entre els 60 i els 45.000 euros si és tipificada com a lleu, entre els 45.001 i els 90.000 euros si és greu i entre els 90.001 i els 225.000 euros si és molt greu.