Dissabte passat 10 de setembre milers de persones es van congregar en diferents punts de Mèxic per manifestar-se en defensa del que ells consideren la "família". Entenen com tal la unió única i exclusivament entre dues persones de diferent sexe, i van sentir la necessitat d'expressar aquesta posició perquè el passat 17 de maig el president mexicà, Enrique Peña Nieto, va proposar una iniciativa de "matrimoni sense discriminació" que serà posada a debat al Congrés mexicà en els propers mesos.

Les manifestacions van tenir lloc en diferents punts del país nord-americà. Entre ells, a la ciutat de Celaya, a l'estat de Guanajuato. Va ser allà on es va capturar una instantània que està donant la volta al món a les xarxes socials pel missatge de tolerància i defensa dels drets del col·lectiu LGBT que conté.

En la fotografia es veu com un nen d'11 anys surt al pas d'una marxa convocada pel Front Nacional per la Família. A la manifestació hi van acudir més d'11.000 persones, però ell sol els va fer front saltant a la carretera i intentant parar-los el pas, fins que va arribar el punt en el qual la gent estava ja massa a prop i va haver de fer-se a un costat.

Poc després, al ser interrogat sobre per què havia actuat d'aquesta manera, el noi va explicar que té "un oncle gai" i no li agrada "que l'odiïn". César, que és com es diu el noi, va considerar que per tant es tractava de "una marxa d'odi".

L'endemà d'aquestes manifestacions homófobes, milers de mexicans van prendre els carrers per advocar pel matrimoni igualitari.