Una dona britànica ha parit el seu nét amb els òvuls congelats de la seva filla, que es va quedar estèril als 18 anys després d'un tractament contra un càncer de coll d'úter.

Julie Bradford, de 45 anys, va parir Jack Jenkins divendres passat per ajudar a la seva filla, Jessica Jenkins, de 21, a la qual va oferir el seu ventre per a la gestació del seu nét.

La jove Jessica va ser diagnosticada fa tres anys amb un càncer de coll d'úter i, abans de començar el tractament, va decidir congelar els seus òvuls a l'Hospital Universitari de Cardiff, a Gal·les, pensant a ser mare en un futur.

A principis d'aquest any, Jenkins i el seu marit, Rees Jenkins, van decidir tenir un fill mitjançant fecundació in vitro, un somni fet realitat gràcies a l'àvia, que va portar al món un nadló que va pesar gairebé tres quilos.

"La meva mare és la més valenta i meravellosa del món. La vull molt per donar la vida al meu fill", va declarar a la BBC Jenkins, qui va explicar que des d'una edat molt primerenca volia ser mare i que, per fi, el seu somni "s'ha fet realitat".

Per la seva banda, Bradford va confessar que durant la malaltia de la seva filla s'havia sentit molt inútil, mentre que ara està molt feliç per haver pogut participar en el naixement del seu nét.

"Hem passat molt temps als hospitals i s'ha tornat normal per a nosaltres", va declarar l'àvia -que ja tenia tres fills-, que va afegir que està "molt feliç que aquesta última visita (mèdica) hagi estat per una raó tan meravellosa".