'Spy In The Wild' és un nou programa documental de la BBC sobre natura rodat gairebé totalment amb càmeres ocultes en robots amb aparença d'animals. L'objectiu es infiltrar-se entre ells per capturar emocions i moments únics que d'altra manera no podríem veure.

Un fragment del primer episodi, publicat a YouTube aquest dimecres com un reclam mostra un gir inesperat en la dinàmica del programa. El vídeo es titula: 'langur de dol per un fals mico'.

Els micos langur que es van filmanr amb càmera oculta van confondre el robot mico amb una cria de veritat i quan aquesta va caure a terra, accidentalment, els animals van creure que havia mort i va passar el que veureu a continuació:

En un primer moment es pot palpar la confusió que hi ha a l'ambient. Acte seguit, un dels langur recull el que creu que és el cos del nadó mico en un intent de reanimar-lo, però aviat s'adona que no es mou. El torna a deixar al terra i, completament afligits per la desgràcia que acaben de presenciar, els primats comencen a consolar entre ells i mostrar dol davant el cadàver. El fet es podria catalogar de veritablement extraordinari.

La imatge deixa una sensació de tristesa i sorpresa en descobrir que animals com els primats poden arribar a comportar-se de la mateixa manera que nosaltres davant la mort inesperada d'una cria.