A càrrec del Dr. Xavier Aldeguer, digestòleg, Doctor en Medicina per la UAB, Cap de Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i Hospital Santa Caterina (Institut Català de la Salut - Institut d'Assistència Sanitària).

La microbiota, popularment coneguda com a flora bacteriana, ha passat de ser un conjunt de microorganismes poc coneguts del nostre budell a ésser un centre d'interès en el món de la recerca mèdica actual per a esbrinar el funcionament del cos humà. De fet, a l'actualitat ja se'l considera un òrgan més i està suposant un canvi de paradigma sobre com entenem l'ésser humà com a ésser simbiòtic, les nostres cèl·lules humanes i els bacteris que ens acompanyen.

Parlarem d'aquests conceptes i de com podem utilitzar aquests bacteris per entendre la fisiopatologia, diagnosticar malalties i fer-ne el monitoratge.

Aquest cicle té un objectiu molt clar de sensibilitzar a la societat sobre aspectes relacionats amb la salut. Les conferències són impartides per experts de diferents especialitats mèdiques i vinculats professionalment a la província de Girona. Es tractaran diferents temes entre ells, patologies que incideixen en la nostre població així com hàbits que tenen una implicació directa en la nostre salut.

El cicle està organitzat pel grup de recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i coordinat pel Dr. Xavier Xifró.

HORARIS

Dimarts 3 d'abril, a les 19 h

INSCRIPCIÓ 4 €

PROMOCIONS

50 % de dte. clients de CaixaBank

COL·LABORA