El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) va denunciar ahir que la fase final del desplegament dels Mossos d'Esquadra, que culmina, s'ha abordat de forma "precipitada" i amb un "greu" dèficit d'efectius a causa que els governants han prioritzat la imatge davant de la seguretat pública.

Els Mossos d'Esquadra van culminar aquesta matinada passada el seu desplegament per tot Catalunya amb un dèficit d'uns mil agents, ja que per complir amb la mitjana exigida per la llei, de 2,5 agents per cada mil habitants, en caldrien 15.295, quan actualment n'hi ha 14.150.

En un comunicat, el secretari general del SPC, David José, va denunciar que el desplegament s'ha abordat de forma "precipitada" i ha estat "mal dissenyat des d'un principi", ja que "els diferents governs han donat prioritat a la imatge política, en detriment de la seguretat pública".

José va subratllar que actualment en algunes comarques hi ha agents que realitzen torns de dotze hores diàries durant set dies a la setmana per poder cobrir els serveis, la qual cosa troba que demostra que el desplegament ha estat possible "gràcies al sacrifici personal de tots els mossos".

"Catalunya no estava preparada per donar més de 1.300 policies cada any, i això s'hauria d'haver previst al seu moment", va remarcar el dirigent sindical.