L'Audiència de Barcelona va jutjar dimecres cinc Mossos d'Esquadra acusats de torturar un romanès detingut per error el 2006. Els agents s'enfronten amb penes de fins a 10 anys per lesions, tortures i atemptat greu contra la integritat moral, segons van confirmar ahir fonts de la Fiscalia.

El Ministeri Públic sosté que, el 27 de juliol, els agents van arrestar per error Lucian P., d'origen romanès, pensant que era un suposat lladre. Suposadament, durant l'arrest al carrer, els mossos li van pegar per tot el cos, li van trepitjar el cap contra l'asfalt i el van agafar pel coll per impedir que cridés, i alhora l'insultaven i l'amenaçaven de mort, segons han avançar ahir El Punt i El Periódico.

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia sosté que van practicar la detenció sense identificar-se com a policies, cosa que només va fer un d'ells quan la "brutal actuació" va ser recriminada pels vianants.

Al cotxe policial, J.P.B., M.F.M. i J.S.P. van intentar aconseguir la confessió del detingut i li van introduir una pistola a la boca amenaçant-lo a llançar-lo per "un barranc" i que, si la jutge el deixava anar, el podien "matar, que no seria el primer".