El Tribunal Suprem ha rebaixat de 15 a 11 anys la pena que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va imposar a un skin per matar un okupa durant les festes del barri barceloní de Gràcia el 2004, i ha absolt un altre acusat per a qui el TSJC havia ordenat que es repetís el judici amb jurat.

Així ho acorda la Sala penal del Suprem en una sentència, en què estima els recursos que els dos acusats, Aitor Dávila i Emilio Cortés, van interposar contra la sentència dictada al setembre de l'any passat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els fets van tenir lloc la matinada del 15 d'agost de 2004 al barri de Gràcia de Barcelona quan Aitor Dávila va clavar un ganivet que escorxa al coll de Roger Albert, de 25 anys.

Un jurat popular va declarar al novembre de 2006 culpable d'homicidi Aitor Dávila i va absoldre l'altre cap rapat que estava acusat d'haver-li facilitat l'arma; i l'Audiència Provincial de Barcelona va imposar al primer una condemna d'11 anys de presó.

Aquesta decisió va ser recorreguda per la Fiscalia i l'acusació particular davant el TSJC, que va decidir elevar d'11 a 15 anys la pena d'Aitor Dávila i va ordenar que tornés a ser jutjat l'acusat que va resultar absolt perquè el jurat no va arribar a votar una de les premisses del veredicte sobre la seva culpabilitat o inculpabilitat.

Per a l'alt tribunal català "les circumstàncies personals de l'acusat, que pel que sembla pertanyia a un grup d'idees radicals, no l'afavoreixen sinó que el perjudiquen" de cara a la imposició dels anys de condemna. Però l'Alt Tribunal qualifica els raonaments d'"inconsistents".