Els dos menors detinguts per la mort d'una adolescent de 14 anys a Ripollet (Vallès Occidental) van confessar ahir el crim davant els Mossos d'Esquadra, segons va informar ahir la cadena de televisió TV3.

Els Mossos d'Esquadra van posar ahir a disposició de la Fiscalia de Menors els dos joves, acusats d'haver degollat una noia de 14 anys dissabte a Ripollet, i, segons l'esmentada cadena de televisió, disposen de proves, com alguna peça de roba tacada de sang, que estan essent analitzades en aquests moments.

A més, la policia autonòmica va intervenir els ordinadors dels acusats, en els que pel que sembla queda rastre informàtic que van estar xatejant amb la víctima.

La Fiscalia podria ara decretar l'ingrés dels joves en un centre de menors, si se segueixen els tràmits establerts per a aquests casos.

Els dos menors van ser detinguts hores després de ser trobat el cos de l'adolescent -a qui, segons la investigació, coneixien- en un carrer de l'esmentada població del Vallès Occidental.

La víctima va morir possiblement dessagnada d'una ganivetada al coll, encara que el seu cos presentava altres ferides d'arma blanca i diversos cops.

Pel que sembla, la menor va ser trobada molt a prop del lloc on vivia per una persona que va alertar als agents de la policia autonòmica.

Malgrat que, quan van arribar els serveis d'emergència, la jove, vestida amb roba d'anar per casa, encara estava viva, va morir poc després.

Sensació de por

El crim va consternar el municipi de Ripollet, situat a escassos de quilòmetres de la ciutat de Barcelona i que té censats prop de 38.000 habitants.

Diversos veïns i coneguts van passar ahir per el pis -situat al número 130 de la rambla de Sant Jordi- on la menor vivia amb la seva mare, padrastre i germà, també adolescent. En els pocs establiments oberts ahir al barri de Can Mas no es parlava d'una altra cosa que no fos la brutal mort de la menor. Fins i tot, s'han estudiat diverses dades i versions sobre el mòbil del crim i la nacionalitat de víctima i agressors. "Primer es deia que era xinesa, després equatoriana, i al final és espanyola", va declarar Manolita Cano, propietària d'un bar de la zona.

La zona on es va trobar a la víctima dessagnant-se és un indret a tocar de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripollet i del centre escolar públic de Martinet. Tot i que els carrers estan asfaltats, hi ha grans descampats per urbanitzar. És habitual a la nit veure gent de tot tipus passar l'estona a la zona, molt solitària i fins i tot perillosa quan es fa fosc.

Segons van denunciar alguns veïns, el municipi de Ripollet hi ha una sensació d'inseguretat i de por després d'aquest succès de la nit de divendres. Encara no se sap quin és el motiu del crim però els rumors que circulen és que els presumtes assassins coneixien la víctima i que el mòbil podria haver estat una baralla de xicots.