L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va alertar ahir que els catalans poden quedar "minoritzats" si no hi ha una "reacció clara" davant del repte de la nova immigració. "Amb la nova immigració ens podem trobar un dia molt minoritzats, i sobretot si no hi ha una reacció clara dels catalans que defensin la seva identitat, més que no ho fan moltes vegades, encara és més perillós", va assegurar. Pujol creu que aquest és el "problema greu" que té actualment Catalunya, ja que, si bé no portaria al "final de Catalunya", sí "a un país en el sentit menys ple de la paraula". El president va dir que "aquesta és la batalla" i va assegurar que, amb la independència, "no hi comptis".

En la conferència, Pujol va recordar que "cap país d'Europa té tanta immigració com Catalunya", i això "pot portar a una certa dislocació com a país". L'expresident va remarcar que parla de "la immigració que ara ve", ja que la dels anys 50 als 70 considera que "està incorporada" i que hi ha una "bona convivència, cohesió social i hi ha un cert sentit de pertinença".

Tot i aquest advertiment, Pujol, però, va mostrar un cert optimisme davant de la situació actual, tot dient que el país "té molts recursos". Tot i això, va reconéixer que els catalans s'han "adormit una mica últimament".