El president de la Generalitat, José Montilla, va dir ahir que la trajectòria d'Esther Koplowitz constitueix un exemple de compromís i visió saludable en l'Espanya diversa actual i que el "reconforta" saber que l'empresària comparteix "la consciència de l'esforç que tots hem de compartir".

Montilla es va referir així a la vicepresidenta de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i principal accionista, Esther Koplowitz, en l'acte de lliurament del XV Premi Blanquerna, que li ha atorgat la Generalitat en reconeixement a la seva capacitat de gestió i visió empresarial.

El lliurament del premi es va realitzar en el transcurs d'un dinar celebrat ahir a Madrid, on Esther Koplowitz va estar acompanyada de la seva germana Alicia.

Amb el guardó concedit a Esther Koplowitz es tracta de "reconèixer el que ha estat i és FCC", el que l'empresària "ha fet i està fent en el terreny del mecenatge social", i el que "representa el seu èxit social en un món que encara es resisteix massa a cedir a les dones emprenedores el protagonisme que haurien de tenir", va puntualitzar.

Finalment, el president català va destacar que el perfil professional, el tarannà, l'audàcia i la visió empresarial de Koplowitz "serien idèntics però no significarien el mateix, ni tindrien el mateix valor que adquireixen per ser una dona qui els encarna".