El president del grup parlamentari del PP català, Daniel Sirera, va denunciar ahir el "malbaratament de recursos públics" per part de la Generalitat, que ha augmentat en un 63% la seva despesa en "subvencions a entitats de fora de Catalunya i en ambaixades a l'exterior".

Sirera va considerar "impresentable" que el projecte de pressupost de la Generalitat per a 2009 prevegi un import de 2.204.490,74 euros per a "delegacions, oficines i missions exteriors", enfront dels 1.351.250 euros de 2008.

"Els catalans no es mereixen un Govern que està dedicant les seves prioritats a subvencionar entitats que no tenen la seva ubicació geogràfica a Catalunya i que no contribueixen a millorar la qualitat econòmica del nostre país", va protestar.

Segons Sirera, el president de la Generalitat, José Montilla, "no pot mirar als ulls dels 377.000 aturats de Catalunya i dir-los que l'any que ve dedicarà 2,2 milions d'euros a promocionar entitats o ambaixades a l'exterior".

Aquest "malbaratament de recursos públics", segons el seu parer, demostra la "falta de sensibilitat del Govern català davant la situació de crisi" actual.

De la seva banda, el president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), Albert Rivera, va acusar el Departament de Vicepresidència, que dirigeix Josep-Lluís Carod-Rovira, de ser el "forat negre" del Govern català per la concessió de "subvencions a entitats i plataformes afins".