Les han demanat corejant la cançó 'Volem conveni, conveni volem'. Els sindicats representatius de l'ensenyament privat, USOC, UGT i CC.OO, denuncien que la patronal només pretén actualitzar les taules salarials, una millora que depèn del Departament d'Educació en el cas de les escoles concertades. Però en cap cas pretén rebaixar les hores lectives, principal reclam dels mestres, que volen equiparar-se a la pública.

Francesc Puertales, secretari general d'Ensenyament del sindicat USOC, ha explicat que al voltant d'un 40% del professorat té estrès a causa de la feina que s'endú a casa fora de l'horari laboral. Per això la seva màxima reivindicació és 'negociar un conveni i no només una taules salarials'.

Les hores lectives d'un mestre de primària a l'escola pública són 23 a la setmana, mentre que a l'escola concertada es destinen 25 hores a donar classes. A la secundària, els mestres de la pública dediquen 18 hores a les classes, mentre que els mestres de la concertada han de fer 24 hores. La resta d'hores es destina a altres activitats docents.

L'última actualització del conveni es va acordar fa sis anys. Els treballadors consideren que cal millorar les condicions laborals del sector, reduint les jornades als mestres dels centres concertats i privats, i disminuir la jornada del personal d'administració fins a les 35 hores setmanals. Això, a més d'incloure en el conveni que la jubilació parcial sigui decisió del treballador, no subjecta a negociació amb l'empresa.