Rodríguez Salvador ha estat detingut aquesta tarda en un municipi de l'àrea metropolitana de Granada després que l'Audiència de Barcelona ordenés el seu arrest i reingrés a la presó.

Segons que han informat a Efe fonts de la Guàrdia Civil, el detingut ha estat posat a disposició del jutjat de guàrdia de Granada, el número 2, des d'on es tramita el seu ingrés a la presó provincial granadina.

L'Audiència de Barcelona va ordenar el seu arrest i reingrés a la presó després que el Tribunal Suprem (TS) decidís que ha de complir íntegrament la pena màxima en aplicació de la "doctrina Parot".

Rodríguez Salvador va obtenir la llibertat definitiva l'any passat, sense que se'l considerés rehabilitat, després d'haver complert 16 dels 311 anys de presó que se li van imposar per 17 violacions.

Per l'aplicació de la "doctrina Parot", que estableix que els beneficis penitenciaris s'han de computar sobre cadascuna de les condemnes imposades, i no sobre la suma d'elles, Rodríguez Salvador haurà d'estar-se a la presó els quatre anys que li falten per complir íntegrament els 20 de pena màxima previstos a la llei.

Després de la seva posada en llibertat al setembre de l'any passat, informacions periodístiques el van situar al municipi granadí d'Iznalloz, on suposadament va estar allotjat a casa d'uns familiars.

La possible estada del violador a la zona va portar els veïns del poble a manifestar-se per demandar informació oficial sobre el seu parador.

Els pares de Rodríguez Salvador van emigrar a Barcelona però són originaris d'aquesta localitat de la comarca de Los Montes de Granada, ubicada a uns 35 quilòmetres de la capital i amb una població d'uns set mil habitants.

Durant una llarga temporada va viure a la casa d'estiueig d'un familiar a Torrenueva, una petita localitat de la Costa Tropical granadina, on també va treballar breument en una empresa hortofructícola, han informat avui a Efe fonts del cas.

Abans de l'estiu va canviar la seva residència a un altre punt de la província, possiblement a un lloc de l'àrea metropolitana, on, pel que sembla, també va treballar durant un temps.

Les esmentades fonts han afegit que Rodríguez Salvador sempre ha estat controlat per les forces de seguretat de l'Estat des de la seva sortida de presó, temps en el qual ha portat una "vida discreta i poc social".