José Rodríguez Salvador, conegut com "el violador de Vall d'Hebron", va estar detingut ahir a la tarda a l'extraradi de Granada després que l'Audiència de Barcelona ordenés la seva detenció i reingrés a la presó. Segons que van informar fonts de la Guàrdia Civil, el detingut es va posar a disposició del jutjat de guàrdia de Granada i posteriorment ja va ingressar en un centre penitenciari.

Aquesta acció va tenir lloc després que l'Audiència de Barcelona ordenés la detenció i el reingrés a la presó de Rodríguez. Alhora la mesura va ser decretada a conseqüència de que el Tribunal Suprem (TS) decidís que ha de complir íntegrament la pena màxima en aplicació de la doctrina Parot.

En un acte, la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona va dictar una ordre de recerca, captura i ingrés a la presó de Rodríguez Salvador, que va obtenir la llibertat definitiva l'any passat, sense que se'l considerés rehabilitat, després de complir 16 dels 311 anys de presó que se li van imposar per 17 violacions.

Per l'aplicació de la doctrina Parot, que estableix que els beneficis penitenciaris s'han de computar sobre cadascuna de les condemnes imposades i no sobre la suma d'elles, Rodríguez Salvador haurà d'estar a la presó els quatre anys que li falten per complir íntegrament els 20 de pena màxima previstos a la llei.

La decisió de l'Audiència de Barcelona es va dictar, segons que ressalta l'acte, "minuts" després de rebre un fax del Tribunal Suprem en el qual li notificava oficialment que declara nul·la l'excarceració definitiva de Rodríguez Salvador.

La resolució del Suprem, contra la qual no és possible recurs, és cautelar, a l'espera que l'alt tribunal dicti la sentència en la qual exposarà els arguments pels quals ha decidit allargar la presó a Rodríguez Salvador, a petició de la Fiscalia de Catalunya.

Una vegada notificada aquesta sentència, l'Audiència de Barcelona, que va rebutjar tots els recursos presentats pel ministeri públic contra l'excarceració del violador reincident, haurà de dictar una altra resolució en la qual revoqui l'alliberamen. L'acte que ordenava el reingrés a la presó es va remetre als cossos policials perquè detinguessin Rodríguez.

Rodríguez Salvador va abandonar la presó de Quatre Camins on va complir condemna el passat 22 de setembre, després que l'Audiència rebutgés els múltiples intents de la Fiscalia perquè es revoqués el seu alliberament definitiu davant el risc de reincidència, ja que els serveis penitenciaris no el consideraven rehabilitat.