Una cigarreta encesa va ser la causa de l'incendi que va provocar la mort de dues persones al barri de la Font dels Capellans de Manresa, segons van informar els Mossos d'Esquadra. Una cigarreta mal apagada en una de les tres habitacions del pis va provocar el foc que va afectar aquesta cambra i el moble del menjador del pis on vivien les dues víctimes mortals del sinistre, una dona de 98 anys, Ascensión S.S., i el seu fill, Santiago J.S., de 60 anys. Tots dos van morir a causa de la inhalació de fums, segons les mateixes fonts. Aquesta és la segona vegada que en el mateix domicili es produeix un incendi a causa d'una cigarreta, segons han explicat alguns veïns.

Segons van explicar els Mossos d'Esquadra, el foc es va iniciar a l'habitació de Santiago J.S., una de les dues víctimes mortals de l'incendi, a causa d'una cigarreta mal apagada. La mare, que va veure el fum, s'hauria llevat i avisat els dos fills que sortissin. Tant ella com el fill que va morir, van caure a terra al menjador, on van morir a causa de la inhalació de fum. El segon fill, que només va resultar intoxicat, va aconseguir sortir de l'habitatge.

Quan els Bombers van arribar al lloc dels fets van trobar els cossos sense vida de les dues víctimes mortals al menjador del pis, on havien caigut. Les investigacions van confirmar la causa de la mort, la inhalació de fum i no pas cremades. Segons els Bombers, a causa del sinistre, un veí del pis desè, Ramon M. P., de 84 anys, també va haver de ser atès a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per inhalació de fums. Els veïns de l'edifici van haver de ser desallotjats per seguretat, però un cop descartada l'afectació estructural van poder tornar a casa.

Vuit dotacions dels Bombers van participar en l'extinció del foc. L'incendi va afectar un dels pisos de la torre 1 de la Font dels Capellans, situada al carrer Sabadell. Concretament el vuitè quarta. Les torres de la Font dels Capellans, un barri de protecció oficial construït fa més de 30 anys, tenen onze pisos d'alçada i quatre habitatges per planta.

Incendi anterior

La família vivia en aquest edifici des que es va construir el barri. Ja fa uns quatre anys que s'havia produït un incident per foc en aquest mateix habitatge, va explicar. En aquella ocasió, però, només es va cremar un matalàs, però la causa del foc també va ser una cigarreta mal apagada.