Els Mossos d'Esquadra atribueixen a un accident que un dels tres detinguts en una operació policial desenvolupada a Castelldefels contra una suposada banda d'extorsionadors quedés ferit dimarts passat en esclatar-li entre les cames una bomba de fum.

L'operació anava destinada a arrestar tres membres d'una banda dedicada a extorsionar morosos i que la policia considera "extremadament perillosa", per la qual cosa els agents que la van dur a terme pertanyien al GEI (Grup Especial d'Intervenció). Quan els agents van voler parar-los, segons la policia, el vehicle va semblar disposat a arrencar "emportant-se per davant a qui fos". Llavors, un agent va llançar per la finestreta del cotxe dels detinguts un pot de fum que va caure sobre les cames d'un dels ocupants del vehicle i que li va explotar entre les cames. Pel que sembla, quan aquest va tancar les cames en un acte reflex va impedir la sortida de l'aire de l'artefacte, que no està dissenyat per esclatar, i va explotar.

La policia va detenir els tres sospitosos, dos es troben ja a la presó per ordre judicial, mentre que el tercer, el ferit, va ser traslladat a un centre sanitari on es recupera de lesions als testicles. El detingut ha denunciat els Mossos mentre ells asseguren que la banda utilitzava gran violència amb persones que no pagaven deutes.