reforma

El Sindicat d´Estudiants convoca una vaga pel dia 20 de novembre per protestar contra Bolonya

11.11.2008 | 20:38

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat que les universitats catalanes estan duent a terme l'aprovació dels nous plans d'estudi adaptats al Procés de Bolonya de 'manera antidemocràtica' i d'esquenes a la participació dels estudiants.

Creuen que el procés de Bolonya és un 'atac privatitzador' a l'educació, i per això convoquen una vaga d'estudiants pel pròxim 20 de novembre. D'altra banda, han anunciat la celebració de referèndums a les universitats dels països catalans perquè els estudiants opinin sobre aquest procés. També han anunciat que presentaran un recurs davant el Jutjat per anul·lar els acords presos en les juntes i en el Consell de Govern de la UB.

El membre del SEPC de la Universitat de Barcelona, Xavier Monge, ha recordat que el degà de la Facultat de Dret, Enoch Albertí, i la degana de Geografia i Història, Maria Angeles del Rincón, van convocar la Junta de Facultat per aprovar els nous graus per Bolonya, i ho van fer en període d'exàmens i sense convocar els estudiants.

Per això, han anunciat que la setmana pròxima dos membres del SEPC d'aquestes facultats presentaran recurs davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Barcelona perque s'anul·lin els acords presos en aquestes juntes i en el Consell de Govern de la UB. Asseguren que es van convocar 'irregularment' i de 'manera premeditada' en període d'exàmens.

Per tot plegat, els estudiants han advertit que no acceptaran més irregularitats ni vulneració de drets fonamentals. En aquest sentit, Monge ha dit que rectors i degans 'vagin en compte', perquè 'prevaricació, abús de poder, coaccions i amenaces' són paraules que sovint 'recorden les seves actuacions'

Referèndums a les aules i vaga el dia 20

Per la seva banda, el portaveu nacional del SEPC, Arnau Mallol, ha anunciat que davant l'atac 'privatitzador' i 'mercantilista' que suposa el Procés de Bolonya, es convoca una jornada de vaga pel dia 20 de novembre. Amb aquesta 'jornada de lluita', el SEPC vol remarcar que els estudiants 'no ens aturarem fins aturar Bolonya'. Estan convocats tots els estudiants de les universitats públiques dels Països Catalans, i hi hauran manifestacions a totes les capitals amb universitat.

També han explicat que se celebraran referèndums a totes les universitats públiques de Catalunya amb la pregunta 'S'ha de congelar l'aplicació de l'espai europeu d'ensenyament superior i iniciar un procés de debat per construir la universitat pública?'. De moment, ja han avançat que aquest dimecres 12 de novembre es realitzarà el referèndum a la Universitat de Girona i el 25 de novembre a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest sentit, han explicat que van fer referèndums a la Universitat de Lleida, a la facultat de Ciències Polítiques de la UAB i a la facultat d'Història i Geografia de la UB, on es va mostrar un 'fort rebuig' al Procés de Bolonya. Diuen, però, que els rectors no han fet cap cas d'aquests resultats.

Catalunya


La fotografia en la que s'ha esborrat Vila excepte una de les seves cames
Els 'membres del Govern legítim' obliden esborrar una cama de Santi Vila

Els "membres del Govern legítim" obliden esborrar una cama de Santi Vila

En la seva nova web utilitzen una fotografia anterior a la dimissió del conseller d'Empresa al que...

«Amb resultats com els de 27-S, veig difícil implementar la independència»

«Amb resultats com els de 27-S, veig difícil implementar la independència»

Podem dir que el PDeCAT no concorre a aquestes eleccions, o almenys no amb el seu nom?No és...

Arrimadas: "Vull ser la presidenta dels independentistes, també són catalans de primera"

Arrimadas: "Vull ser la presidenta dels independentistes, també són catalans de primera"

Rivera assegura que els catalans votaran en "clau nacional" el 21-D perquè "Espanya està en joc"

Juncker creu que el 21-D serà el moment de "restablir la normalitat" a Catalunya

Juncker creu que el 21-D serà el moment de "restablir la normalitat" a Catalunya

El president de la Comissió Europea aposta pel "diàleg" per resoldre el conflicte i diu que mai...


Les llistes del 21-D: Novetats i transversalitat a la majoria mentre Cs i PPC aposten pel continuisme

Les llistes del 21-D: Novetats i transversalitat a la majoria mentre Cs i PPC aposten pel continuisme

La presència de consellers cessats a la presó o a l'exili i els fitxatges de Puigdemont són els...

Camil Ros (UGT): El 21-D serà un simulacre de referèndum

Camil Ros (UGT): El 21-D serà un simulacre de referèndum

El secretari general d'UGT crida a la participació i exigeix als partits que defineixen la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema