El Govern català ha aprovat la convocatòria pública de 980 places per a l'accés als Mossos d'Esquadra el 2009 per reforçar la presència policial a tot Catalunya una vegada que ha finalitzat el desplegament del cos.

Aquesta convocatòria correspon a la vint-i-tresena promoció dels Mossos d'Esquadra i els seleccionats entre els aspirants es formaran com a policies a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) durant el curs 2009-2010, segons que va informar ahir la Generalitat en un comunicat.

Com que el desplegament territorial del cos va finalitzar l'1 de novembre passat amb l'assumpció de competències en el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, tots els mossos que aprovin el curs bàsic policial en els pròxims cursos reforçaran la presència policial en aquells llocs de Catalunya que més ho necessitin.

Actualment, un total de 14.150 agents dels Mossos d'Esquadra estan repartits per tot Catalunya i 1.058 aspirants que estan seguint el curs bàsic de formació policial a l'ISPC es diplomaran el mes de juny vinent.

El Departament d'Interior pretén assolir la xifra de 18.267 efectius l'any 2015.