La Generalitat vol que tots els reclusos en edat de treballar puguin fer-ho, segons la nova llei del Centre Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) que ahir va aprovar el Govern català i que impulsa la reinserció sociolaboral en els àmbits penitenciaris i de justícia juvenil. Segons que va explicar ahir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, després de l'aprovació d'aquest projecte de llei, "es tracta que el temps de condemna no sigui un temps en va sinó un temps productiu", que impliqui un aprenentatge, i la disciplina de fer un treball, remarcant que "aquesta és la política de reinserció del sistema penitenciari de Catalunya".

Un home va recuperar part d'unes joies que havien robat a una coneguda seva de mans dels lladres, als quals també coneixia, a Santa Perpètua de Mogoda. Després va lliurar les joies, valorades en 90.000 euros, als Mossos d'Esquadra, que van poder detenir els presumptes culpables. El 5 de novembre uns desconeguts van robar joies valorades en uns 180.000 euros a una venedora que s'havia dirigit al domicili d'un possible comprador. En tornar al vehicle, va comprovar que l'havien robat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor d'un camió de gran tonatge que circulava per l'Eix Transversal (C-25) a l'altura de Sallent i que sextuplicava la taxa d'alcohol permesa.

La policia autonòmica va informar que el camioner és Francisco C.C., de 45 anys i veí de Cartagena, que circulava diumenge passat dia 9 cap a les 19.30 hores per la citada via fent zigues-zagues, sortint de la via i envaint el carril contrari. Una patrulla de trànsit va aconseguir parar el vehicle al terme de Sallent i els agents van comprovar que el conductor presentava evidents símptomes d'anar begut, amb una forta halitosi i pèrdua de reflexos.