president de la Generalitat

Montilla veu ´infundades i impresentables´ les crítiques de ´The Economist´ a Catalunya

12.11.2008 | 20:53

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que les crítiques en un article a 'The Economist sobre Catalunya són 'infundades i impresentables'. Montilla ha afirma que el que diu aquesta revista 'té poc a veure amb la realitat que es viu a Catalunya'.

De fet, el president i diputat de Ciutadans, Albert Rivera, ha mostrat durant la seva intervenció la revista 'The Economist' i ha dit que espera que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) no la segresti. 'El Govern està fent gestions perquè no es publiqui, però aquí diu la pura realitat vista des d'Europa, la realitat que a Catalunya hi ha una obsessió nacionalista', ha dit.

En concret, en un article en el setmanari anglès es qualifica de 'cacic' l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i també es titlla d''obsessió nacionalista' la defensa del català. Al Parlament, Rivera ha declarat que 'hi ha hagut assignacions i retirades de concessions per part del CAC que implicarà tancaments'.
El líder de Ciutadans ha ressaltat que 'quan un organisme set dels deu membres són excàrregs públics no es pot parlar d'independència'. En aquest sentit, li ha assegurat que està clar que a Catalunya i al Govern 'el que no interessa escoltar és millor tancar-ho'. El dirigent de Ciutadans ha destacat que 'alguns dels membres del Govern han parlat del cordó sanitari a tot allò que sigui descriure el malgastament de diner públic i l'obsessió nacionalista del seu Govern'.
'Dins del seu Govern està clar que tenen al cap un espai català propi en aquest cas mediàtica', ha assenyalat. Rivera ha acusat el Govern de voler 'fer una neteja d'aquells mitjans que critiquen el que fa el seu Govern'.
Per la seva part, Montilla ha assegurat que 'cap de les empreses tenia cap concessió atorgada, és a dit, a ningú se li ha tret cap dret atorgat'. 'Quan parla de neteja lingüística no fa al·lusió a grups coneguts que no utilitzen el català en les seves publicacions i no han manifestat queixa', ha destacat. El president li ha dit que considera que 'parla per algun mitjà molt determinat especialitzat en criticar la llengua catalana i el país, i en alinear-se en 'crítiques infundades i impresentables que ha fet una revista'. 'No segrestem res ni podem ni volem', ha assegurat.

Enllaços recomanats: Premis cinema