Segons Duran, que aquesta tarda es reuneix amb José Montilla en qualitat de primer secretari del PSC, 'al país li aniria millor i li anirà millos la sociovergència per una qüestió de centralitat'. Duran ha qualificat la reunió amb Montilla de contacte normal entre partits i ha dit que 'és bo que hi hagi diàleg encara que sigui des de la discrepància'. Duran ha afegit que no ha parlat amb ningú de CDC que estigui nerviós per la trobada.

El líder d'UDC ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3 on ha dit que cal menys intervencionisme de l'Administració en el sentit de posar traves a la lliure iniciativa. Quant a les mesures aprovades per ajudar les empreses a superar la crisi, Duran les ha qualificat de 'bones però insuficients en la seva dotació'. Segons el president d'Unió, 's'ha esgotat un cicle econòmic i se n'obrirà un altre' i ha recordat que 'a Washington no hi haurà la vareta màgica per resoldre la crisi'. A part ha qüestionat la presència de Rodríguez Zapatero a la cimera 'tenint en compte que a Espanya hi ha un dèficit per sobre de la mitjana europea i que l'executiu no té cap proposta per solcuionar els problemes econòmics interns'.

Respecte la reunió que aquesta tarda mantindran Montilla i Duran a la seu d'Unió, el líder de la formació ha dit que es tractaran temes com l'Estatut, les infraestructures i el finançament. Segons Duran 'l'Estatut superarà el tràmit al TC que emetrà una sentència favorable'. En cas contrari, segons Duran, cal una reacció unitària de tots els partits polítics catalans'.

Respecte els pressupostos de l'Estat, Duran ha dit que 'si ERDC i ICV són coherents, el veto als pressupostos es farà efectiu al Senat'. Duran ha recordat que els PGE no inclouen cap partida destinada al finançament ni cap altra que reculli el pla de mesures socials i econòmiques que ha aprovat el govern espanyol.