L´exconseller de Treball i expresident del Consell Nacional d´Unió, Ignasi Farreres va acabar emocionat i amb llàgrimes en exercir el seu dret a l´última paraula. Va dir que ha estat víctima d´una campanya «d´erosió política» i va afegir que totes les acusacions, a excepció de la Fiscalia tenien una finalitat política. Així va criticar la Generalitat, Esquerra Republicana, que va portar el cas al jutjat, Iniciativa i Xavier Rotllan.

Va demanar una sentència justa al tribunal de qui va dir que «són persones justes però poden equivocar-se». Farreres, com havia fet el seu advocat anteriorment, es va referir als informes encarregats pel govern tripartit i va recordar que la fiscalia està investigant set conselleries diferents. «Desitjo que cap responsable de departament hagi de ser jutjat i si ho és que els indicis siguin superiors que en el meu cas», va dir. En la mateixa línia va afegir que «no preconitzo cap amnistia, sino que quan s´actuï es faci amb unes garanties sòlides.

Farreres va expressar el seu ­agraïment als líders sindicals i patronals que li van donar suport amb una carta signada i també al Consell Nacional i el Comitè de Govern d´Unió. També va voler deixar clar que ell no havia volgut acusar Joan Martin Toribio, un exalt càrrec mort i va assegurar que té la consciència molt tranquil·la.

Es va posar a plorar quan es va comparar amb Dreyfuss, un militar francès que va ser sentenciat a mort per traïció i molts anys després es va saber que era innocent.

Procés d´«incriminació»

Josep Maria Servitje també va fer ús de l´última paraula per dir que «nosaltres no hem tingut un procés d´instrucció, sinó que hem tingut un procés d´incriminació». Va assegurar que el fiscal i el jutge estaven influenciats pel cas Turisme i que l´havien vist a ell com «el senyor Cogul», el que va ser el màxim inculpat en aquell afer i que va morir abans del judici.