En un article publicat el 4 d'octubre al diari 'El Mundo', 'Requisa de Armas', el locutor acusava ERC de tenir armes a les seus del partit. Per al jutge, les expressions emprades per Losantos són 'indubtablement lesives per l'honor d'Esquerra' i que els qualificatius emprats 'atempten contra la reputació del partit'. La sentència haurà de ser publicada íntegrament a 'El Mundo'.

Segons ERC, els 60.000 euros que haurà de pagar Losantos, en concepte d'indemnització per danys i perjudicis, seran destinats a una fundació sense ànim de lucre.

El vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, Eduard López, ha manifestat que 'la sentència dóna la raó a tots els que creiem que no podem restar indiferents davant els insults i amenaces dels opinadors de la dreta espanyolista'. La resolució judicial 'és un triomf no només dels votants i simpatitzants d'Esquerra, sinó també del conjunt de la ciutadania catalana, farta que s'ataqui impunement els valors del pluralisme i la convivència democràtica', ha afegit.

'La llibertat d'expressió pròpia de les societats obertes no pot emparar gangsterismes comunicatius com el de Jiménez Losantos', ha dit López i ha advertit a Losantos i 'a tots aquells que com ell han fet un lucratiu modus vivendi dels atacs a Catalunya' que els independentistes catalans 'no ens arronsarem davant els seus insults i la seva voluntat permanent d'intoxicar l'opinió pública amb informacions falses'.