La Cope emetrà des de Catalunya les pròximes dues setmanes en senyal de protesta

15.11.2008 | 01:00
Cadena 100 a Girona seria una de les emissores que perdria la cadena.

La cadena Cope emetrà les pròximes dues setmanes els seus principals programes des de les diferents emissores d'aquesta cadena a Catalunya com a protesta per la concessió de llicències radiofòniques del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), segons va informar ahir aquest grup.
La Cope va assegurar que es tracta d'"una mostra de solidaritat i suport als milers d'oients que es veuran perjudicats per la decisió d'arrabassar les emissores d'aquesta cadena a Lleida i Girona". Alhora, va ressaltar que aquesta actuació és "en defensa de la llibertat d'expressió".
Així, a partir de dimarts que ve programes com La Linterna, La Tarde con Cristina, El Espejo, El Tirachinas, La Palestra o els butlletins horaris s'emetran des de les diferents emissores que COPE té a Catalunya.
El CAC va adjudicar divendres passat l'explotació comercial de 83 emissores de ràdio en Freqüència Modulada (FM), atribució que exerceix per primera vegada l'òrgan català. En total, es van presentar 1.279 sol·licituds a l'adjudicació, corresponents a 73 licitadors. Les emissores van ser repartides per tot el territori català: 26 a Barcelona, 27 a Girona, 20 a Lleida i 10 a Tarragona.
En dues cartes remeses al CAC i al Govern de la Generalitat, els treballadors van assegurar que es tracta d'una "decisió política que posa en perill" els llocs de treball dels periodistes de la Cope.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema