catalunya

El president Montilla dóna per fet que seran molts els que perdran la feina

15.11.2008 | 14:25

El primer secretari del PSC i president català, José Montilla, ha vaticinat avui que «els pròxims mesos s'aniran incrementant» els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) i, «desgraciadament», seran «nombroses» les persones que perdran el seu lloc de treball. En el seu discurs davant el consell nacional del PSC reunit avui a Barcelona, Montilla ha volgut llançar això no obstant un missatge de confiança a la ciutadania i als que vegin amenaçada la seva situació laboral: «Estem treballant per ells des del primer dia. Els governs progressistes no deixaran que ningú es quedi enrere».

«Anirem on faci falta per mantenir els llocs de treball», ha assegurat Montilla, que aquesta setmana va anunciar que a principi de desembre viatjarà al Japó per reunir-se amb la direcció de Nissan, amb el propòsit de defensar els llocs de treball i l'activitat econòmica de la planta que la multinacional nipona té a Barcelona. Després d'admetre la seva «preocupació» per la «gent que es queda a l'atur», Montilla ha assegurat que no els «abandonaran». «Els governs estarem al seu costat», ha insistit el president de la Generalitat.

Montilla ha explicat també que a la reunió que va mantenir recentment amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, van debatre «molt sobre la crisi, sobretot del sector de l'automòbil». Els dos mandataris han acordat que Catalunya participarà en un pla integral a favor del sector de l'automòbil i es buscarà la implicació de la UE en aquest tema «fonamental». També ha fet una breu referència a la cimera financera que se celebra aquest cap de setmana a Washington, que segons el seu parer ha de servir com un «primer pas per abordar les reformes necessàries en el sistema financer internacional», encara que és conscient que «no solucionarà tots els problemes».

El primer secretari dels socialistes catalans ha recordat que al president dels EUA, George W. Bush, al qual ha qualificat de «funest per a la història i responsable en gran part de la situació de crisi» actual, «li queden pocs dies» a la Casa Blanca, per la qual cosa els líders mundials hauran de seguir parlant una vegada hagi pres possessió el successor, Barack Obama.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema