Els serveis de seguretat del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) van detectar un aparell d'escoltes a la sala de plens el passat 7 de novembre, moments abans que s'iniciés la reunió en la qual es va aprovar la concessió de 83 emissores de ràdio a Catalunya, segons que va informar ahir el CAC.

Segons les esmentades fonts, el president d'aquest organisme, Josep Maria Carbonell, va posar immediatament el tema en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya, que va decidir obrir diligències.

Els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas i, de moment, es desconeix qui va col·locar els micròfons i amb quina finalitat. Josep Maria Carbonell va anunciar que dimecres que ve informarà oficialment de l'incident en la seva compareixença davant el Parlament.

L'objectiu inicial d'aquesta compareixença era informar sobre el procediment seguit en l'adjudicació de concessions de ràdio, que ha generat polèmica entre les empreses que es consideren perjudicades en aquest repartiment.

El CAC va adjudicar la setmana passada l'explotació comercial de 83 concessions de ràdio a Catalunya, en el primer procediment gestionat exclusivament per aquest organisme, el primer que realitza a Espanya un organisme independent, ja que fins ara era competència exclusiva dels governs autonòmics o estatals.

Per una altra banda el PSC va demanar també ahir a Ciutadans que desconvoqui la concentració prevista per dissabte dia 22 davant la seu del Consell Audiovisual de Catalunya i va fer una crida a la "reflexió" als mitjans de comunicació crítics amb el CAC per la seva recent adjudicació de freqüències. Dimarts passat dia 11, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) va dir que convocarà una concentració de protesta davant la seu del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per al dissabte 22 de novembre, amb la finalitat de denunciar el tancament d'emissores de ràdio.

La cadena Cope va denunciar la setmana passada que el CAC li ha "arrabassat" dues de les seves freqüències a Catalunya, en concret una a Lleida (99.7 de FM) i una altra a Girona (97.4 de FM) -aquesta pertany a Cadena 100- que han estat adjudicades a altres operadors, decisió que l'emissora ha anunciat que recorrerà.

D'altra banda, el CAC va informar, ahir, que l'empresa Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat, a la qual s'ha concedit una freqüència a Girona, es va ?constituir el 4 de febrer de 2008 -10 dies abans que s'acabés el termini per ?presentar ofertes, segons consta a la documentació presentada a aquest organisme amb un document del registre mercantil. La societat, però, va iniciar els tràmits el 29 de gener, un mes més tard que el CAC hagués publicat les bases de la convocatòria.

A més, el CAC va informar que la documentació aportada per poder optar a una concessió s'hi acredita que l'empresa està al corrent de les seves obligacions tributàries i que no té cap prohibició per poder contractar amb l'administració.

Un dels socis és Antoni Llorens, un empresari que deu 20 milions d'euros a la Generalitat fruit d'haver deixat penjat a l'Institut Català de Finances després de la suspensió de pagaments que va tenir la seva empresa cinematogràfica, Lauren.

Uns desconeguts van atacar la passada matinada la seu del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), tirant pedres contra els panells de vidre de la façana. Segons que van informar fonts del CAC, els assaltants van tirat pedres contra la façana de vidre de la seu del Consell, situada al número 321 del carrer Entença de Barcelona, fins al punt que van esquerdar un dels panells, que haurà de ser substituït.