vicepresident del Govern català

Carod-Rovira recorda que l´Estatut legitima l´acció exterior del Govern

17.11.2008 | 21:12
Josep Lluis Carod Rovira i Simón Peres.
Josep Lluis Carod Rovira i Simón Peres.

El vicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira ha defensat avui la política exterior de la Generalitat, que ha titllat de legítima, ja que es fa en base a l'Estatut i s'exerceix amb "eficàcia i total normalitat".

De viatge oficial a Israel, on s'ha reunit amb el seu president, Shimon Peres, Carod-Rovira ha destacat el paper de la promoció exterior del Govern. La reunió del vicepresident del Govern i Peres també ha servit per avançar en la cooperació entre els dos països en àmbits com les noves tecnologies de la comunicació i la gestió de l'aigua.

Carod-Rovira ha anunciat que pròximament una delegació del Govern i d'empresaris catalans tornarà a desplaçar-se a Israel per concretar i tancar acords en aquests camps.

A la seva trobada, Carod-Rovira també ha agraït a Shimon Peres el suport d'Israel per a l'elecció de Barcelona com a seu de la Unió pel Mediterrani. Els dos mandataris han coincidit en la importància del diàleg i la negociació a l'hora de gestionar la diversitat cultural, lingüística i religiosa i la resolució de conflictes.

Carod ha destacat que tant Barcelona com Catalunya són un "marc idoni" per afrontar diàlegs de pau i ha insistit que la secretària de la Unió pel Mediterrani tindrà, entre els seus eixos principals, el conflicte entre Israel i Palestina. L'executiu català està conforme amb la política de la UE per trobar una solució "negociada, basada en dos pobles i dos estats".

Demà Carod viatjarà a Jordània, on s'entrevistarà amb el ministre d'Afers Estrangers d'aquest país, Salaheddin Al-Bashir, i participarà a la reunió anual de la Taula de Donants de l'Agència de les Nacions Unides per a l'Ajuda als Refugiats de Palestina al pròxim Orient que se celebra a Amman.

Enllaços recomanats: Premis cinema