conseller d'Educació

Maragall reformarà el sistema d´ajudes al transport i menjador escolar

18.11.2008 | 19:25

El sistema d'ajudes al transport i menjador escolar actualment vigent a Catalunya es reformarà en el seu conjunt per "garantir millor l'equilibri territorial", segons que ha anunciat avui el conseller d'Educació, Ernest Maragall.

El conseller ha anunciat avui aquesta reforma, que pretén acostar aquestes ajudes escolars a la realitat "més social", després de la reunió setmanal del Consell Executiu de la Generalitat, en el qual s'ha aprovat destinar 117 milions d'euros a subvencionar el transport i el menjador escolar per a aquest curs, 5,5 milions més que el passat.

En les pròxims dies i setmanes Maragall es posarà en contacte amb entitats municipalistes, ajuntaments i consells comarcals, que gestionen moltes d'aquestes ajudes, per iniciar el diàleg sobre la reforma normativa necessària per adequar les subvencions a la realitat social de Catalunya, segons que ha indicat.

"El canvi de normativa es farà tranquil·lament amb les entitats" implicades, ha assegurat el conseller, que ha opinat que la "inadequació de l'actual norma provoca perversions" a l'hora d'atorgar les ajudes.

La distància al centre educatiu, encara que sigui dins d'un mateix terme municipal, pot ser una de les principals línies que s'ha de tenir en compte en reformar les subvencions a transport i menjadors, ha considerat Maragall, que s'ha negat a facilitar xifres sobre el nombre de nens immigrants als quals se subvenciona el menjador i el transport, en considerar que el concepte 'immigrant' no existeix.

La normativa vigent estableix que els alumnes que obligatòriament s'han de traslladar a un altre municipi per anar a classe tenen finançat el transport i el menjador escolar, i aquests serveis són gestionats pels consells comarcals a través dels convenis que aquestes administracions signen amb el departament d'Educació.

El Govern ha aprovat avui una dotació de 117 milions d'euros en ajudes per al transport i el menjador escolar d'aquest curs, que beneficiaran més de 120.000 alumnes.

Aquest any s'ha incrementat el pressupost per a beques de menjador destinades als nens de famílies amb rendes més baixes i s'ha passat de 18,7 milions el curs passat a 20,7 milions, amb 44.887 alumnes aquest curs (40.693 el 2007-2008).

Des del curs 2003-2004, el pressupost per a ajudes a menjadors i transport escolar s'ha incrementat un 57%, segons dades facilitades avui per la Generalitat.

Catalunya


El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

Forcadell manté fora de l'ordre del dia l'inici de la tramitació parlamentària de la norma que ha...

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

El menor, de nacionalitat francesa, va morir dilluns a l'Hospital Sant Joan de Déu on estava...

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Stingbye està especialitzada en la confecció de peces que protegeixen de les picades


Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

La directora de l'aeroport de Barcelona assegura que el problema és entre l'empresa i els seus...

El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El ple del TC tanca la porta al nou Reglament del Parlament català per tramitar de forma ràpida...

Enllaços recomanats: Premis cinema