Una jutge del Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona ha prohibit a l'Ajuntament de Manresa "autoritzar, indefinidament, qualsevol espectacle en la via pública durant els caps de setmana, en cap època de l'any, a excepció del Cap d'Any, Sant Joan, les festes patronals, sense que en aquest cas excedeixin d'una setmana o qualsevol altra festivitat excepcional i justificada".

Això implica, si s'és estricte, no poder celebrar cap espectacle (concert, teatre, cercavila, lectura poètica, dansa...) al carrer, mai, durant qualsevol cap de setmana de l'any. La insòlita sentència, que serà recorreguda pel consistori manresà per considerar que envaeix la seves competències i que no respon estrictament al cas que es jutjava, també condemna l'Ajuntament a pagar una multa de 18.000 euros als demandants (veïns de la plaça Espanya) per incomplir la pròpia normativa de soroll i en concepte de "responsabilitat patrimonial".

Segons el regidor de Via Pública, Joan Viñas, el cas del qual s'ha derivat aquesta sentència se centrava en una demanda interposada contra l'Ajuntament (el 2004) per autoritzar els caps de setmana d'estiu les sessions de ball Música al Passeig, a la terrassa del Bar Plaça. Els demanants solicitaven, entre d'altres, que se suspenguessin les actuacions al carrer d'aquest establiment així com les actuacions musicals en el Casal de la Gent Gran, realitzades a l'interior, pel mateix motiu.

Segons Viñas, la sentència -que en cap moment suspèn "les actuacions municipals en el carrer del Bar Plaça"- atorga més del que es demana, no fa referència a aquesta zona i a aquesta activitat de la via pública sinó a tota la ciutat i a totes les activitats.