El president d'ERC, Joan Puigcercós, va assegurar ahir que la seva formació presentarà, "d'entrada", esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat al Senat, encara que no descarta el veto que, segons que va dir, és el "millor favor" que es pot fer al ministre d'Economia, Pedro Solbes.

En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa, Puigcercós va recordar que demà es reuniran els portaveus de l'Entesa al Senat i el Congrés, Carles Bonet i Joan Ridao respectivament, amb representants del Grup Socialista i que, després, ERC estudiarà quin és el seu plantejament "davant el veto".

Després d'assegurar que el veto és una decisió política de vetar una actitud política, va recalcar que "hi ha raons" per plantejar-lo i es va referir al finançament autonòmic, la Llei de dependència i els "interrogants" sobre l'execució de les inversions de l'Estat a Catalunya.

Segons Puigcercós, el veto "liquida" el "desgast polític" que suposaria per al PSOE oposar-se al Senat i el Congrés a aquelles esmenes presentades en la Cambra Alta i que tenen un "ampli eco mediàtic als territoris", que ha definit com les "esmenes de campanar".

A més a més el president d'ERC va descartar ahir que Esquerra propugni un avanç electoral a Catalunya si hi ha una sentència del Constitucional en contra de l'Estatut, però va advertir que això "agreujaria" la crisi política que ja existeix per l'incompliment dels terminis del nou finançament.

Segons que va indicar Puigcercós "seria una irresponsabilitat" que, en plena crisi econòmica, i al mig de les negociacions sobre el finançament autonòmic, es plantegés un avançament electoral.