El president de CiU, Artur Mas, va reconèixer ahir que CDC i UDC no formen una parella "perfecta", però va recordar que porten 30 anys de convivència i va demanar no magnificar les diferències, perquè trobaran solucions. "En política, sempre és millor una parella que un trio", va afegir.

En roda de premsa a Reus, va subratllar que cal que la federació es mantingui unida perquè el PSC no vol "cap bé" ni per a CiU, ni per a UDC, ni per a CDC, "tal com ho demostren sempre que poden".

Mas va assumir les discrepàncies en la federació, admetent que de tant en tant "en les parelles passen coses". De tota manera, va demanar "no magnificar" aquestes discrepàncies, i va afirmar que "les solucions es trobaran, com sempre s'ha fet".

Pel que fa a les seves trobades amb el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va explicar que parlen "habitualment", i que ho faran en el futur "amb discreció", i no a la llum de les càmeres, "perquè això no tindria massa sentit".

A més, va rebutjar valorar les paraules de l'expresident de la Generalitat i president fundador de CiU, Jordi Pujol, en què demanava responsabilitat als dos socis, i es va limitar a repetir que la relació entre els dos dirigents i entre CDC i UDC és "correcta", permet treballar dia a dia "amb plena operativitat", i que, malgrat que ara hi ha hagut una discrepància, "no cal magnificar".