La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) va instar ahir als partits polítics a entendre i acceptar que els consellers del Consell de l'Audiovisual de Catalunya elegits a proposta seva «no són els seus portaveus i han de respectar la seva independència».

En un comunicat, la FeSP va explicar que el repartiment de les llicències de ràdio de freqüència modulada (FM) per part d'un organisme independent «ha estat una aspiració democràtica que s'ha fet realitat al concedir per llei aquesta capacitat al CAC».

Va afegir que la «persecució i caça de bruixes» per part d'algunes empreses de mitjans de comunicació demostren l'«escàs respecte que tenen a les institucions democràtiques».

Va recordar que la «pressió» de polítics i mitjans comunicatius ha provocat en llocs com Andalusia la renúncia de membres d'òrgans similars «perquè la falta de competències els impedia realitzar correctament la seva labor».

La FeSP va assegurar que moltes de les empreses que «carreguen» ara contra el CAC «han donat sobrades mostres de no respectar en absolut la independència dels professionals que treballen en elles ni els seus drets laborals».

La Junta Executiva de la FeSP va afirmar que aquest tipus d'actuacions porta a la desestabilització d'un organisme que suposa «una avançada en al defensa del dret a la informació de la ciutadania».

«Amb aquests atacs pretenen impedir que les Corts aprovin una vegada per totes la promesa Llei de l'Audiovisual amb la corresponent autoritat reguladora, alguna cosa que estan endarrerint de manera inexplicable», va sentenciar.