El president d'ICV a les comarques de Girona i actual secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, va advertir ahir que "Iniciativa no és una monarquia hereditària". Les declaracions han estat realitzades en els moments previs de la IX Assemblea Nacional d'ICV que va començar ahir i que s'allargarà fins diumenge

En declaracions a RAC-1 Boada va mostrar el seu malestar pel fet que es transmeti la sensació que Joan Herrera serà el successor de Joan Saura al capdavant d'ICV dins d'alguns anys.

"Ara s'obre un període molt fèrtil. Hi ha moltes persones preparades a ICV per ser president o presidenta sense que les que designin per a diferents càrrecs a partir d'aquesta assemblea hagin de ser forçosament les que hagin de ser president", va assegurar en al·lusió a Herrera.

"No som una monarquia hereditària ni el president sortint designa absolutament ningú", va etzibar Boada, la primera veu al si d'ICV que es pronuncia en contra que Saura designi un "delfí".

En aquest context, Boada va remarcar que atès que aquest és l'últim mandat de Saura, les persones que vulguin aspirar a la successió podran presentar-se a unes "primàries".

Es descarta la coalició

La direcció d'ICV no va acceptar una esmena proposta pel col·lectiu Manifest de Maig en el sentit de formar una "coalició sociopolítica" amb EUiA, si bé deixa la porta oberta a augmentar la relació entre els dos partits en un futur.

Segons fonts de la direcció d'ICV i d'aquest col·lectiu l'esmentada esmena al document estratègic no prosperarà. El text només disposa de 7 delegats dels gairebé 900 de l'assemblea.