L'expresident d'ERC i vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va fer ahir una crida al partit republicà a "refundar-se" i es va postular com a candidat del partit a la Presidència de la Generalitat. "Em poso, com m'he posat sempre, a primera línia de compromís a disposició del meu partit per allò que el meu partit vulgui de mi", va afirmar Carod en una conferència que va fer a Barcelona. Carod va donar un "vot de confiança" a la direcció actual del partit, capitanejada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, de qui va dir que "es mereixen, com tothom, el dret a disposar de l'oportunitat de fer les coses bé". Carod va advocar per una ERC amb vocació de govern.

Tot i que Carod-Rovira no va fer cap referència explícita a l'opció de ser candidat a la Presidència de la Generalitat, els col·laboradors del vicepresident van donar per fet que la seva reivindicació per seguir "a primera línia de compromís", posant-se a disposició del partit, representa una aposta per ser candidat a la Presidència.

Puigcercós ja va manifestar entre línies en una conferència fa aproximadament un mes aquesta mateixa intenció. Tot i aquest posicionament, Carod va evitar un enfrontament directe amb la direcció actual del partit i, de fet, no va voler parlar explícitament de primàries al partit.

Així, va manifestar el seu "vot de confiança, perquè és just i democràtic i respectuós que així sigui, en la direcció actual d'ERC". "Hi ha el president i el secretari general que els militants han volgut", va dir, i se'ls va fer seus. "Es mereixen com tothom el dret a disposar de l'oportunitat de fer bé les coses i fer-les millor que no s'han fet fins ara", va dir, tot donant el seu "vot de confiança" com a "militant disciplinat".

A més, l'expresident republicà va recordar que el partit "ha optat en la seva filosofia oficial per distingir entre lideratges orgànics i institucionals" i que "cal tenir el màxim respecte pel que diuen els estatuts del partit i la militància". De fet, Carod va apostar per un partit "unit", que "faci compatible la unitat amb la diversitat". "ERC és un mosaic de sensibilitats que només si es posen juntes tenen força i ens representen a tots", va dir, tot alertant que "una peça del mosaic sola no va enlloc".