La Generalitat vol incrementar en un 30%, d'aquí al 2012, les 60.000 hectàrees de cultius d'agricultura ecològica existents, en un període en el qual el Govern també vol aconseguir un augment del 50% del consum actual d'aliments ecològics.

Aquests són dos dels objectius del Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològica aprovat ahir pel Consell de Govern i que va presentar en roda de premsa el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena. El conseller va avançar que en els pròxims cinc anys es posaran en marxa més de 100 actuacions, en les quals invertiran 37 milions (davant dels 19 milions dedicats en l'últim quadrienni), "en un sector amb una gran capacitat de creixement".

Llena va apuntar que en aquest àmbit es produeixen certes paradoxes: "Hi ha gent que produeix ecològic, i hi ha gent que vol menjar ecològic, i no es troben al mercat".

Segons dades ofertes pel conseller, un 30% dels catalans afirmen que consumeixen mensualment algun tipus d'aliment ecològic, i que un 22% ho fan de forma habitual, motivats sobretot per qüestions de salut, però també per motius ambientals.

Que tinguin un cost més elevat és una de les raons per les quals els catalans afirmen que no consumeixen aliments ecològics de forma més regular i per això es vol millorar la distribució i abaratir els productes.