Montilla ha fet aquestes declaracions després que Sirera lamentés que, "amb el que està passant", en relació a la crisi, el Govern "gastarà 170 milions d'euros en informes, 74 milions en publicitat i atencions protocol·làries i 67 milions en la promoció internacional" de Catalunya, i aquestes partides demostren, segons el diputat popular, que el tripartit "no és un bon govern". El president del Govern ha precisat que la dada sobre acció exterior difosa per Sirera no era correcte.

"Davant de la crisi, mira cap a l'altre costat", ha reprotxat Sirera, que també ha demanat a Montilla que el Govern "deixi d'insultar la intel·ligència dels catalans amb aquest malbaratament de recursos".

"Des que vostè és president, 120.000 catalans han perdut la seva feina, els expedients de regulació d'ocupació (ERO) s'han incrementat en un 60%, 30.000 autònoms tanquen el seu negoci. "Està realment satisfet del balanç d'aquests dos anys?", ha preguntat el diputat.

"Afegiré més dades", l'ha contestat després Montilla: "Des que sóc president, ahir Ford va anunciar un ERO a València, Lehman Brothers es declara en bancarrota, i vostè ha deixat de ser president del PP català".