PSC i ICV-EUiA van elogiar ahir la "serenitat" del president de la Generalitat, José Montilla, en fer balanç de la primera meitat de legislatura i afrontar una possible sentència contra l'Estatut, i la van contraposar a les propostes que creen "inestabilitat" del líder de CiU, Artur Mas.

Segons el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, la conferència pronunciada ahir a la nit per Montilla "confirma que tenim un president ferm, que sap el que vol, i que no s'acovardeix a l'hora de defensar els interessos del país".

"Montilla -va afegir- no es rendeix davant les dificultats, però planteja que les respostes polítiques siguin les que corresponen a cada moment oportú, amb serenitat i no com altres dirigents polítics, que fan declaracions com si fossin focs artificials".

Des d'ICV-EUiA, el seu nou president del grup al Parlament, Jaume Bosch, va expressar la "coincidència" amb el balanç realitzat per Montilla, i va destacar la importància que en els dos últims anys "s'hagi consolidat la cultura de coalició", la qual cosa "ha permès un Govern d'Entesa amb normalitat".