Els presidents dels grups parlamentaris d'ERC i ICV-EUiA, Joan Puigcercós i Jaume Bosch, van aprofitar la sessió de control al Parlament per pressionar el president de la Generalitat, José Montilla, per mantenir la fermesa en la negociació del finançament i, en el cas d'ICV-EUiA, insistir en la necessitat d'adaptar el pacte d'Entesa i el pla d'acció de Govern a donar resposta a la situació de crisi econòmica. Puigcercós va remarcar que cal "reduir el dèficit fiscal", lamentant que "no es veu l'actitud del govern espanyol de solucionar el problema que té avui Catalunya".

Puigcercós va constatar que, durant aquests dos anys, el president de la Generalitat "ha pres consciència de les dificultats a l'hora de negociar amb el govern de l'Estat". 'Vivim una situació més tensa que mai amb el govern espanyol', ha dit.

Per la seva banda, el nou president del grup parlamentari d'ICV-EUiA va demanar "continuar ferms en la defensa unitària de l'Estatut i l'exigència inajornable del nou finançament". També va demanar refer el consens del Pacte Nacional d'Educació tal com demanen les entitats que el proper diumenge exigiran millores.barcelona |acn/ddg