La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, va treure ahir importància a l'intercanvi d'acusacions entre els jutges de Barcelona i els Mossos d'Esquadra per les filtracions a la premsa d'investigacions en curs, i ho va qualificar de "fricció puntual".

La presidenta de l'Alt Tribunal català va recordar la necessitat de superar qualsevol discrepància i "evitar la via de la confrontació" per poder "treballar conjuntament", ja que els Mossos d'Esquadra també exerceixen de policia judicial i calen per al desenvolupament de les investigacions.

Per evitar que les filtracions als mitjans de comunicació puguin perjudicar les indagacions judicials i els posteriors judicis, la sala de govern del TSJC ha arribat a diversos acords i ha sol·licitat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que prengui mesures. "No es tracta que el periodista no pugui informar, sinó que no ha de tenir certes informacions", va matisat.

Alegret no va voler fer "cap valoració específica" sobre la carta que el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, va enviar dijous al director general de la policia de la Generalitat, Rafael Olmos, on es queixava que les contínues filtracions poden afectar la confiança dels jutges en la policia. barcelona |ep