El president català, José Montilla, i el PSC en bloc donaran suport a Pasqual Maragall en la presentació de les seves memòries en un acte al Palau de la Música que se celebrarà demà i al qual estan convidades prop de 1.500 persones.

Malgrat que Maragall ha expressat en les seves memòries, Oda inacabada (RBA Editors-La Magrana), la seva "soledat" davant el que va ser el seu partit durant anys en situacions com la reforma de l'Estatut, els socialistes catalans estaran molt representats en l'acte de presentació del llibre.

A més de Montilla, està previst que hi acudeixi gairebé tot el grup parlamentari del PSC-CpC i dels consellers socialistes (Montserrat Tura, Joaquim Nadal, Antoni Castells, Ernest Maragall Mar Serna), a més del president del PSC, Isidre Molas, la vicepresidenta, Manuela de Madre, el viceprimer secretari, Miquel Iceta, el secretari d'organització, José Zaragoza, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, segons fonts socialistes.

Els ministres Carme Chacón i Celestino Corbacho encara no han confirmat la seva assistència, mentre que sí ho ha fet el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

De la resta de forces polítiques, contrasta la màxima representació que enviarà CiU, amb Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida -no està previst que hi acudeixi l'expresident Jordi Pujol- amb les delegacions de segon nivell que enviaran els socis del PSC en el Govern (ERC i ICV), ja que no hi assistiran ni Josep-Lluís Carod-Rovira, ni Joan Puigcercós, ni Joan Saura, segons fonts de l'executiu i de les esmentades formacions.

Esquerra enviarà la seva portaveu parlamentària, Anna Simó, mentre que el president d'ICV al Parlament, Jaume Bosch, representarà els ecosocialistes.

De la mateixa manera que CiU, el PP català també enviarà a l'acte la seva màxima representant, la seva presidenta, Alicia Sánchez-Camacho.

Segons l'editorial RBA, entre les personalitats convidades també hi figuren l'expresident del Comitè Olímpic Internacional Joan Antoni Samaranch, el president del FC Barcelona, Joan Laporta; la presidenta de la CCRTV, Rosa Maria Cullell; o el publicista Lluís Bassat.

La presentació d'Oda inacabada. Memòries de Pasqual Maragall se celebrarà diumenge a la tarda al Palau de la Música i durant l'acte, dirigit per la periodista Gemma Nierga, intervindran la seva filla Cristina, el que va ser el seu conseller de Cultura en el Govern, Ferran Mascarell, l'exvicepresident espanyol i actual president de Caixa de Catalunya, Narcís Serra, i l'exalcalde de Roma i líder del Partit Demòcrata Europeu, Francesco Rutelli.