La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va opinar ahir que la sentència que condemna per tortures tres mossos d'esquadra ha de revisar-se, mentre va elogiar l'"extraordinària labor" d'investigació desenvolupada pels agents processats.

En la roda de premsa prèvia a la inauguració de la nova presó de Joves de Quatre Camins, Tura, que era consellera d'Interior quan van succeir els fets que van motivar la sentència, va assumir personalment la responsabilitat de no haver apartat del servei els agents quan es va presentar la denúncia.

Després d'insistir que "respecta" l'autoritat judicial, la consellera va afirmar que coneix bé "els fets i les persones" i, per aquell motiu, creu que la sentència de l'Audiència de Barcelona ha de revisar-se, ja que, segons la seva opinió, "dotze ulls veuen més que sis".

En aquest sentit, la consellera va celebrar la decisió d'Interior de mantenir el suport jurídic als mossos condemnats perquè presentin recurs davant el Tribunal Suprem.

Montserrat Tura va destacar que els agents condemnats van realitzar "una labor extraordinària" en investigar l'atracament pel qual va ser detingut per error el romanès víctima de tortures, després de recordar que els fets van succeir en una època en què abundaven els robatoris amb violència a l'interior de domicilis.

D'altra banda, el Departament d'Interior va aprovar dimecres passat, un dia després de notificar-se la sentència, l'adjudicació de 478 càmeres de vigilància més als accessos als calabossos i les sales de registre de les comissaries de la policia autonòmica, segons publicava ahir El Periódico de Catalunya.

Segons fonts del Departament d'Interior, la instal·lació d'aquestes càmeres de vigilància estava prevista en el pla que va aprovar aquesta conselleria l'any passat per garantir la protecció dels agents, evitar les autolesions de detinguts i vetllar pel bon funcionament de l'àrea de custòdia i la bona praxi policial.

Les càmeres s'instal·laran en comissaries de tot Catalunya, amb l'excepció de les de la província de Tarragona, que, en ser de nova construcció, ja portaven incorporats els dispositius de vigilància.

"Discreció" en els conflictes

Tura també va demanar ahir "discreció" al jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, en les seves crítiques a la policia autonòmica per les seves filtracions a la premsa d'informacions que desprestigien magistrats.

Tura es va referir així a la carta que el jutge degà ha enviat al director general dels Mossos, Rafael Olmos, i distribuït als mitjans de comunicació, en la que acusa la policia autonòmica de difondre informació interessada per desprestigiar els jutges.

"Per demanar discreció potser s'ha de fer amb discreció", va opinar la consellera, després d'insistir que respecta la iniciativa del jutge degà de Barcelona.

Per a Tura, "una discreció no es pot sol·licitar en una carta" i sovint val més la pena "una reunió de sis hores tranquil·la i fora del focus i dels mitjans de comunicació".

La consellera, que va desvincular la relació entre la sentència de tortures contra mossos i la notícia de la jutge que va intentar saltar-se un control d'alcoholèmia, va destacar que a Catalunya tothom "ha de complir la llei", especialment els que tenen responsabilitats públiques.