Nou servei

El Servei d´Ocupació de Catalunya crea una nova àrea per potenciar les empreses que creen llocs de treball

03.01.2009 | 12:53

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha creat una Àrea de Serveis per a l'Empresa amb l'objectiu d'oferir una cartera de serveis a les empreses perquè puguin tenir més facilitat per crear ocupació a Catalunya.

Segons el director del SOC, Joan Josep Berbel, la creació d'aquesta nova àrea és una 'aposta per les empreses que creen llocs de treball, contracten persones i les formen'. Més de 20 empreses ja treballen amb aquesta àrea, que els ofereix una cartera de serveis 'a mida' per facilitar la creació de llocs de treball. El nou servei també treballarà per mitigar els efectes d'eventuals deslocalitzacions i tancaments d'empresa en l'ocupació i els territoris on es puguin produir.

El SOC, organisme adscrit al Departament de Treball, ha posat en funcionament l'Àrea de Serveis per al'Empresa amb l'objectiu de millorar i ampliar -en qualitat i qualitat- els serveis especialitzats que s'ofereixen a les empreses.

El director del SOC, Joan Josep Berbel, ha expressat en una nota de premsa que l'Àrea de Serveis per a l'Empresa 'és un servei a mida per a les empreses que contracten i formen les persones treballadores', ja que treballa perquè les empreses disposin de personal amb la formació que respongui a les seves necessitats.

L'Àrea de Serveis per a l'Empresa ofereix una cartera de serveis a les empreses perquè puguin tenir més facilitats per crear més llocs de treball a Catalunya. Berbel ha destacat la voluntat del Departament de Treball de donar serveis 'particularitzats i específics' a les empreses que tenen plans de contractació i de formació de persones treballadores.

La cartera de serveis de nova àrea gira en torn a quatre eixos. En primer lloc, ofereix l'assessorament a les empreses. Estarà vinculat a la Xarxa d'Oficines de Treball i aconsellarà les empreses a mida i en condicions de confidencialitat per afavorir els plans de contractació de treballadors. També oferirà assessorament de plans de formació del personal.

El segon eix de treball és el desenvolupament de nous programes de suport a les empreses. L'Àrea de Serveis per a l'Empresa s'adreça a les empreses per posar al seu abast programes d'incentiu de formació i contractació que desenvolupa el SOC:

També s'encarrega de fer seguiment i actuar en casos eventuals de deslocalitzacions i tancaments d'empreses. En els casos que aquestes situacions es produeixin a Catalunya, l'Àrea de Serveis per a l'Empresa treballarà per mitigar els efectes en les persones treballadores i en l'ocupació del territori afectats.

La nova àrea també es fa càrrec de la intermediació i prospecció empresarial. L'Àrea de Serveis per a l'Empresa tracta de millorar la qualitat i el nombre d'ofertes que es gestionen des de les 70 oficines de treball arreu de Catalunya. Alhora, desenvolupa plans de prospecció empresarial per a les oficines de treball. A més, potencia el servei d'intermediació a través de la fidelització de les empreses que, en l'actualitat, utilitzen el SOC per cobrir les seves vacants. L'objectiu és augmentar l'oferta de llocs de treball que gestiona el Servei d'Ocupació de Catalunya.

També fa seguiment i execució de projectes. L'Àrea de Serveis per a l'Empresa és l'encarregada d'actuacions especials a mida d'empreses i projectes singulars. Per exemple, ha impulsat i coordinat el pla de formació de 1.300 persones que els ajuntaments del Delta del Llobregat implementaran pròximament i que es traduirà en la contractació de més de 3.000 persones en la nova terminal T1 de l'aeroport de Barcelona.

Catalunya


La lletra petita de les mesures del 155
La lletra petita de les mesures del 155

La lletra petita de les mesures del 155

Totes les mesures consten en un document de 21 pàgines on l'executiu de Mariano Rajoy desgrana...

Creen el ´piolín´ caganer

Creen el ´piolín´ caganer

L'empresa caganer.com en va posar a la venda dues més al setembre sobre el referèndum i la...

La premsa internacional destaca el «risc» d´una escalada de tensió

La premsa internacional destaca el «risc» d´una escalada de tensió

n alguns casos, els mitjans van advertir que tot plegat pot ser el detonant d'una «escalada» de...

Forcadell denuncia que Rajoy ha creuat tots els límits i l´acusa d´«irresponsable»

Forcadell denuncia que Rajoy ha creuat tots els límits i l´acusa d´«irresponsable»

Forcadell va opinar que en les mesures acordades «no els acompanyen ni la legalitat, ni la...


Rajoy cessarà Puigdemont i el Govern

Rajoy cessarà Puigdemont i el Govern

El president espanyol aplica el 155 i demana al Senat assumir les competències per dissoldre el...

Puigdemont crida el Parlament a decidir sobre l´«intent de liquidar l´autogovern»

Puigdemont crida el Parlament a decidir sobre l´«intent de liquidar l´autogovern»

El president anuncia en una declaració institucional que demanarà la celebració d'un ple per...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema