Un total de vuit ferits continuaven encara ahir hospitalitzats en estat greu un mes després de l'explosió de gas que es va produir al barri de Ca n'Espinós de Gavà, una de les més greus ocorregudes a Catalunya, que va provocar la mort a sis persones.

Una d'aquestes víctimes hospitalitzades és a l'hospital de la Vall d'Hebron, segons van informar ahir fonts municipals, mentre que a l'Hospital de Bellvitge segueixen els altres set ferits, 2 d'ells menors i 5 adults, també amb pronòstic greu.

Durant el mes transcorregut des de l'explosió, els veïns de Ca n'Espinós han anat recuperant a poc a poc una relativa normalitat. Ja a finals de desembre els edifics més propers al bloc on es va produir l'explosció van recuperar el subministrament de gas, de manera que els veïns van poder tornar a casa seva. En aquest cas, l'Ajuntament va poder desactivar el dispositiu especial d'atenció als veïns iniciat el mateix moment de l'explosió.

D'altra banda, les 11 famílies que es van quedar sense casa s'han pogut beneficiar de les ajudes econòmiques que atorga la Generalitat i a dia d'avui viuen en pisos de lloguer a la mateixa ciutat de Gavà. Respecte a aquest col·lectiu, el Govern català i l'Ajuntament treballen de manera conjunta per poder determinar la ubicació definitiva d'aquestes famílies.

L'enderroc haurà d'esperar

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, va destacar que "l'enderroc no es podrà fer fins que no ho decreti el jutge que instrueix la causa i que ha obert diligències penals per l'explosió", ja que la investigació encara ha de finalitzar. Mentrestant, la Generalitat ja ha presentat al consistori el projecte d'enderroc.

Tot i que els sinistre va posar de rellevància la situació del barri de Ca n'Espinós, mancat de nombrosos serveis, Balsera va assegurar que abans que aquest fet succeís ja es treballava en un projecte "de millora per a aquesta zona". Amb tot, va admetre que l'explosió n'ha accelerat el procés.