Rafael Ribó creu que aquesta videovigilància és un 'gran element' per defensar tant els drets dels detinguts com els dels funcionaris encarregats de vetllar per aquest control. En aquest sentit, considera que les imatges es poden utilitzar per provar acusacions de maltractaments o trobar quines denúncies són falses.

El síndic considera que aquestes càmeres s'han de posar en 'llocs opacs' dins de comissaries de presons, i sempre 'sota control judicial' ja que no es poden difondre les imatges en els mitjans de comunicació. Rafael Ribó creu que aquesta videovigilància és 'un gran element per defensar els drets dels detinguts i els dels agents de l'autoritat' que els custodien. D'aquesta forma es té 'una prova clara de transparència' tant en denúncies de maltractaments com en falses acusacions. En declaracions a l'ACN, el síndic ha explicat que la gravació permet tenir 'un element més de judici' quan 'en una situació opaca' s'ha denunciat 'una lesió de drets'.

Rafael Ribó creu que aquesta videovigilància ha d'estar present tant en comissaries de policia com en presons, ja que tots tenen àmbits d'actuació més 'tancats' com les sales d'escorcoll. A més, considera 'positiu' que les gravacions estiguin sempre sota 'control judicial' i el jutge només les pugui visionar en cas d'una denúncia per una vulneració de drets.

Fa unes setmanes el govern espanyol va anunciar que començaria a instal·lar càmeres en totes aquelles comissaries on hi hagin detinguts incomunicats. A Catalunya, el Departament d'Interior va anunciar el febrer de l'any 2007 que es començaria a posar videovigilància en les comissaries dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta forma, durant el primer semestre d'enguany, hi hauran instal·lades 1.456 càmeres.

El Departament d'Interior va adjudicar a principis de novembre la instal·lació de 478 noves càmeres en diverses comissaries de la policia, que se sumaran a les 978 càmeres existents, la majoria situades en comissaries de l'Àrea Metropolitana i el Camp de Tarragona. Durant el desembre i fins aquest gener, l'empresa adjudicatària fa un estudi de com i on començarà a instal·lar aquestes càmeres que manquen per ubicar-se, i després iniciarà el procés per posar-les a les comissaries que s'acabarà durant el primer semestre del 2009.