Puigcercós ha dit que la proposta de Solbes te algun element que és estatutari, però que es tracta d'una proposta confusa. Puigcercós ha precisat que hi ha elements de la proposta presentada pel vicepresident econòmic del govern espanyol que, segons els percentatges que s'apliquin, es poden girar 'radicalment en contra del que diu l'Estatut', ha assegurat.

Joan Puigcercós ha assegurat que una de les raons per enviar un document de propostes a Castells és el fet que el model presentat per Solbes 'no està clar' que compleixi l'Estatut i ha assegurat que el que no pot passar és que Catalunya, que és la quarta comunitat que aporta recursos, després d'aportar-los quedi en novena posició. 'Es tracta que Catalunya al final no disposi de menys recursos que les comunitats que són receptores de recursos', ha afirmat.

Puigcercós ha insistit que tal com està plantejada actualment la proposta de Solbes es podria girar en contra de Catalunya. Puigcercós ha reiterat que es tracta d'un model confús, 'a la carta, per generar confusió' i ha advertit que fins que no en vegin la segona part, 'la concreció en les dades, percentatges i quantitats' considera que el que ha de fer el Govern és matisar la proposta de Solbes, de forma que el model 'no se'ns giri en contra', ha explicat.

Puigcercós també ha dit que Joquim Nadal no diu el que pensa en referència al finançament i que en tot cas, 'Nadal el que va fer ahir va ser guardar les formes i el que va dir ahir el senyor Nadal, no és el que pensa el Govern de Catalunya', ha assegurat.