Discriminats per la targeta sanitÓria

Alguns usuaris catalans han tingut dificultats per ser atesos en centres d'altres comunitats

 
La targeta sanitÓria catalana no inclou el n˙mero de la Seguretat Social.
La targeta sanitÓria catalana no inclou el n˙mero de la Seguretat Social. marc martÝ

BARCELONA | EUROPA PRESS/DDG La Conselleria de Salut de la Generalitat ha admŔs que "excepcionalment" usuaris catalans han tingut "alguna dificultats" en centres d'altres comunitats aut˛nomes per a l'accÚs a determinades prestacions quan es presenta la targeta sanitÓria catalana, que no recull el nombre d'afiliaciˇ a la Seguretat Social (NASS).
Fonts del departament van assegurar que aquest n˙mero se substitueix per un literal del nivell de cobertura sanitÓria, "prou explicitat" per a cada persona. En aquests casos, el Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut) es posa en contacte amb l'administraciˇ competent per "solucionar els problemes" que pugui originar a l'usuari.
Salut va assegurar que aquestes incidŔncies "no sˇn permissibles" i aix˛ ha estat reivindicat per la titular del departament, Marina Geli, en cada Consell Interterritorial de Salut en el qual ha tingut ocasiˇ de parlar-ne. La Conselleria va assegurar que la targeta sanitÓria de Catalunya "compleix tota la normativa vigent" a Espanya i que el departament "ha estat sempre molt rigorˇs amb la normativa i la sensibilitat sobre coordinaciˇ amb el Sistema Nacional de Salut (SNS) i altres comunitats" en l'Ómbit de les targetes sanitÓries i l'asseguranša sanitÓria.
A mÚs, va assenyalar que en realitzar una revisiˇ de la normativa i la llei sobre l'assistŔncia sanitÓria del SNS, totes dues materialitzen la "total desvinculaciˇ del finanšament de l'assistŔncia sanitÓria dels recursos de la Seguretat Social".
Per aix˛, va sostenir, el nombre d'afiliaciˇ a la Seguretat Social Ús inncesari i poc coherent" amb el model de sanitat p˙blica definit. AixÝ mateix, va recordar que el Reial decret de 2004 que regula la targeta sanitÓria individual assenyala que les emeses per "qualsevol de les administracions sanitÓries competents serÓ vÓlida en tot el SNS" i permetrÓ l'accÚs als centres i serveis sanitaris del sistema.
Salut va afirmar que no s'estableix que el (NASS) sigui un "dada obligat˛ria de carÓcter bÓsic" que la targeta sanitÓria individual hagi de contenir, com tampoc ho Ús en la recepta mŔdica oficial.
En aquest sentit, considera que un eventual requeriment de tornar a posar el NASS "no Ús conciliable" amb la llei, com tampoc "pel significat de discriminaciˇ en relaciˇ amb les persones que tenen dret a l'assistŔncia sanitÓria, per˛ no en disposen del nombre, com les persones sense recursos econ˛mics suficients".

Enllašos recomanats: Premis cinema