La portaveu del col·lectiu «Reagrupament.cat», Rut Carandell, ha anunciat que abandona la militància d'ERC, dues setmanes després que el líder de la corrent, l'exconseller Joan Carretero, es donés de baixa de la formació republicana després de negar-se a donar explicacions a la direcció del partit sobre la candidatura independentista que propugna.

En un comunicat en el lloc web de Reagrupament, la que va ser aspirant a secretària general d'ERC en la candidatura de Carretero a l'últim congrés de la formació ha assegurat que "el projecte" en què va entrar a militar fa 23 anys "ja no existeix".

Carandell ha remarcat que quan va entrar a ERC estava "plenament convençuda" que "era l'únic camí per treballar de manera coherent i èticament per la independència", però que des de 2006 està "totalment en contra de la deriva que ha entrat aquest projecte". "Tenen altres interessos i un altre objectiu", ha afegit.

Candidata d'ERC al Senat el 1993, Carandell ha subratllat que treballarà en la candidatura independentista d'ampli espectre que va defensar Carretero per al 2010, basada en la declaració unilateral d'independència des del Parlament. Ho ha definit com "un moviment ciutadà independentista articulat de manera política".

Tot i això, ha advertit que la candidatura "no ha de caure en l'error dels partits tradicionals, segrestats pels interessos de les seves direccions, que els fan submisos i inútils".

Ha dit que el projecte "necessita gent lliure i que vulgui treballar amb independència de criteri per la llibertat de la nació" i que cal "reagrupar esforços per encarar amb possibilitats de victòria aquest nou segle".